Flera nya medlemmar i Gotlands Förenade Besöksnäring

2024-02-29

Flera nya medlemmar i Gotlands Förenade Besöksnäring

Under de senaste månaderna har flera nya medlemmar tillkommit i föreningen. ”Det är roligt att så många vill vara en del av GFB, samtidigt känner vi ett stort ansvar att förvalta det förtroendet”, säger verksamhetsledaren Erik Öhrn.

Runt 100 företag är medlemmar i Gotlands Förenade Besöksnäring. Sedan starten har verksamheten utvecklats och GFB:s uppdrag är att samla, utveckla och företräda besöksnäringen på Gotland.

Det gör vi genom att driva olika projekt, samverka med andra aktörer och företräda besöksnäringen i olika forum och nätverk. Dessutom har GFB uppdraget att implementera Region Gotlands besöksnäringsstrategi.

– Vi arbetar tillsammans för att utveckla besöksnäringen på ön och har ett bra samarbete med såväl medlemsföretag, samarbetspartners som Region Gotland. När vi kollar på antalet medlemmar till 2024 ser vi en tillströmning av nya medlemmar. Det är något som vi tycker är väldigt glädjande och stärker oss i det fortsatta arbetet, säger Erik Öhrn.

Nya medlemmar i GFB är Copenhagen Malmö Port, Fårö Kursgård, Gothem Logi, Gotlandsbuss, Gotlands Guide och kryssningservice, Högt och lågt Gotland, Sjaustrukocken, Strömma Hop on hop off, Warfsholm, Visby Country Club och Mcraft.

Sanity image

Högt & Lågt Gotland öppnade under 2024 och har sedan dess haft många besökare. Nu har de valt att bli medlemmar i Gotlands Förenade Besöksnäring.

Lovisa Stern, Högt & Lågt Gotland, är en av dem som valt att bli medlemmar och säger att det känns inspirerande och bra för öns utveckling att bli en del av GFB:

– Vi på Högt & Lågt Gotland ser många fördelar med att vara med i ett sammanhang där besöksnäringsfrågor lyfts och våra intressen tas till vara. Näringen på Gotland blir starkare av att vi samarbetar, säger Lovisa Stern.

Sanity image

Anna Sylvan började på sin roll inom Copenhagen Malmö Port i augusti i fjol. FOTO: Ellen Marie Martinsen.

Copenhagen Malmö Port är en av de andra aktörerna som valt att bli medlemmar. De är ansvariga för driften av kryssningskajen i Visby och därmed en viktig aktör för besöksnäringen.

– Copenhagen Malmö Port vill utifrån vår horisont bidra till att utveckla besöksnäringen tillsammans. Genom att bli medlemmar i GFB får vi en självklar arena för att dela kunskap, stimulera till nya samarbeten och samtidigt stärka kontakten till redan etablerade aktörer, säger Anna Sylvan, Cruise Manager vid Copenhagen Malmö Port i Visby.

Skriven av: Simon Frid Thomsson, Kommunikatör/Community Manager

Kategori: Nyheter