Erik Öhrn leder arbetet med att utveckla besöksnäringen på Gotland

2024-01-29

Erik Öhrn leder arbetet med att utveckla besöksnäringen på Gotland

Erik Öhrn bytte Småland mot Gotland och efter några år på ön blev han erbjuden rollen som verksamhetsledare på Gotlands Förenade Besöksnäring. Nu ska han tillsammans med företagen och Region Gotland utveckla besöksnäringen på ön ytterligare.

Erik är uppvuxen i Sävsjö och har därefter under många år arbetat inom mat och dryck i stora organisationer med mycket människor.

– Jag har alltid lockats av besöksnäringen och tycker det är fantastiskt givande att få träffa människor och utveckla såväl branschen som mina medarbetare. Det brinner jag verkligen för, säger Erik Öhrn och fortsätter:

– Sen har jag en bakgrund som snickare, ljudtekniker och vikarie inom förskolan. Som lite kuriosa kan jag väl säga att jag har haft en halvt framgångsrik musikkarriär i mina tonår i Småland. Men den karriären är lagd på hyllan.

Vad var det som gjorde att du tog jobbet som verksamhetsledare och ville leda arbetet med att utveckla den gotländska besöksnäringen?

– Gotland har ju ett fantastiskt varumärke som jag vill vara med och utveckla. Sedan är det verkligen en ynnest att få arbeta tillsammans med en massa kreativa och härliga företag här på ön.

Det är flera saker som han lyfter som extra viktiga i sin roll inom besöksnäringen:

– Det är väldigt stimulerande att få arbeta med utvecklingen av Gotland och skapa en plats som skall hålla för vår kommande generation för de som bor på ön och de som besöker Gotland. Sedan får jag hänga med väldigt många kompetenta människor på dagarna.

Finns det något enkelt knep som du gör för att leva mer hållbart i din vardag?

– Ett väldigt enkelt sätt att bidra till att leva mer hållbart är att köpa ekologiskt (ekologiskt betyder i samspel med naturen), det kostar ibland lite mer men jag försöker tänka att jag med varje köp investerar i framtiden.

Om några månader kommer den tid som Erik uppskattar allra mest. De månaderna kommer ge extra skjuts i målsättningen att göra GFB till en ännu mer hållbar och stabil organisation.

– Jag ser alltid fram emot våren för då är Gotland som bäst! På arbetet ser jag väldigt mycket fram emot att fortsätta utveckla vår förening och försöka positionera oss som ledande kluster för besöksnäringen i Sverige.

De dagar och timmar som du inte spenderar med oss på GFB – vad sysslar du med då?

– Jag är ganska aktiv. Så jag tycker om att bygga, träna och så blir det mycket tid med familjen och min hund.

Favoritplats på Gotland: Jag älskar att löpträna längs kusten i Lummelunda. Det är verkligen mitt smultronställe.

Skriven av: Simon Frid Thomsson, Kommunikatör/Community Manager

Kategori: Nyheter