”Genom besöksnäringen blir Gotland en bättre plats”

2024-06-05

”Genom besöksnäringen blir Gotland en bättre plats”

My Wrethagen, kommunikatör i projektet Sustainable Plejs, är vårt näst senaste tillskott på GFB. Hon är med och driver projektet Sustainable Plejs och inblandad i en mängd olika uppdrag inom besöksnäringen.

Mysan, som vi kallar henne, har för många blivit förknippad med Stelor i Västergarn. I oktober i fjol valde hon att ansluta till vårt gäng på Gotlands Förenade Besöksnäring. My är uppvuxen på Gotland och har under många år arbetat i olika roller arbetat inom besöksnäringen.

– Jag började tidigt arbeta inom restaurang och efter gymnasiet flyttade jag till Göteborg för att plugga. Det blev civilekonomprogrammet på Handelshögskolan och med inriktning mot marknadsföring. Efter det blev det jobb på kommunikationsbyrån We are More innan vi gjorde klassikern att skaffa barn och flytta tillbaka till Gotland. I samband med det köpte vi Stelor i Västergarn som vi nu drivit i sju år.

My Wrethagen i rollen som kommunikatör i projektet Sustainable Plejs.

My Wrethagen i rollen som kommunikatör i projektet Sustainable Plejs. Fotograf: Joel Nilsson

My säger att när hon väl började på Gotlands Förenade Besöksnäring kändes det som att hennes samlade erfarenhet och tid på Handelshögskolan flätades samman på ett bra och naturligt sätt:

– Haha, ja. Jag skrev min masteruppsats om destinationsmarknadsföring och om hur man skulle lyfta Västkusten som besöksmål off season genom mat och med fokus på skaldjur. Det går att applicera även här med tanke på att mat och livsmedel samt besöksnäring är två av Gotlands styrkeområden.

Hon säger att det var flera delar som gjorde att GFB blev hennes arbetsgivare. Men en sak som sticker ut är att få göra skillnad:

– Som tillbakaflyttad gotlänning är det jätteroligt att få vara med att få bidra till att Gotland blir en bättre plats att bo, leva och verka på. Då är besöksnäringen viktig eftersom det är en stor del av vår vardag.

Några av Mysans kollegor. Här Erik Öhrn, My, Simon Frid Thomsson och Kati Ahtee.

Vad skulle du säga är det bästa att få arbeta med besöksnäringen?

– Mina kollegor och att man känner att man varje dag har god chans att få skapa nytta för medlemmarna och därmed en stor del av Gotlands näringsliv.

Nu ser hon fram emot att den riktiga sommaren snart ska infinna sig på ön.

– Jag ser verkligen fram emot den här sommaren och sedan få skörda i vårt trädgårdsland hemma på gården. Men jag är väldigt taggad på att tillsammans med mina kollegor få göra Gotland till ett ännu mer hållbart ställe.

Hon tipsar om att man med enkla medel kan vara med att bidra till att göra ön till en ännu mer hållbar plats.

– De flesta äter tre gånger om dagen och vill man leva mer hållbart spelar det du konsumerar väldigt stor roll. Så köp närodlat och helst ekologiskt så kan du göra stor skillnad. Stötta de gotländska bönderna och bidra till social, ekonomisk och miljömässig hållbarhet på vår ö.

Mysan ute på restaurangen på Stelor.

Slutligen - vad sysslar du med när du inte är på GFB:s kontor och ute bland medlemmarna?

– Jag jobbar med min man på Stelor, men hänger också väldigt mycket med våra tre barn och våra tre hästar. Jag älskar när jag får komma ut och rida.

Favoritplats på Gotland:

Åhhh Västergarn – världens bästa badstrand, med brygga i hamnen och en så fin utsikt över Karlsöarna.

Skriven av: Simon Frid Thomsson, Kommunikatör/Community Manager

Kategori: Nyheter