GFB om beskedet att Gotlandsbolaget får fortsatt förtroende

2024-06-24

GFB om beskedet att Gotlandsbolaget får fortsatt förtroende

Gotlands Förenade Besöksnäring tog under måndagen emot beskedet att det blir Gotlandsbolaget, med deras dotterbolag, som får förnyat förtroende från Trafikverket att köra Gotlandstrafiken mellan 2027 och 2035.

Trafikverket presenterade nyheten på Clarion Hotel Wisby under måndagen och Trafikverkets generaldirektör Roberto Maiorana var på plats och presenterade nyheten.

– Vi har en lång relation med Gotlandsbolaget och ett gott samarbete. Nu ser jag fram emot att arbeta igenom detta ytterligare i och med att det nu är klart att de ska fortsätta att bedriva trafiken. Gotlandsbolaget är en viktig aktör för utvecklingen på Gotland och tillsammans med dem behöver vi ta det arbetet vidare, säger Erik Öhrn, verksamhetsledare på Gotlands Förenade Besöksnäring.

Erik Öhrn, verksamhetsledare Gotlands Förenade Besöksnäring.

Erik Öhrn, verksamhetsledare Gotlands Förenade Besöksnäring. Fotograf: Joel Nilsson

Kirsten Åkerman, ordförande i Gotlands Förenade Besöksnäring, ser att det finns svagheter i både metod och process för upphandlingen av färjetrafiken.

– Gotland måste fortsätta begära en rimlig prisbild för transporter och resande till vår landsände och vi måste skapa bättre förståelse för hur avgörande detta är för ett tryggt samhällsbygge. Att det nu blir Gotlandsbolaget som framåt får förtroendet att trafikera sträckan ger stabilitet, tillförlitlig tidtabell och en hög servicegrad. Gotlandsbolaget driver intressanta klimatprojekt med sina nya fartyg som kan komma att vara viktiga i arbetet med att Gotland tar steg mot en mer hållbar destination, säger hon.

Skriven av: Simon Frid Thomsson, Kommunikatör/Community Manager

Kategori: Nyheter