Möt teamet på GFB – Först ut är Kati Ahtee

2024-01-19

Möt teamet på GFB – Först ut är Kati Ahtee

Nu är det dags att presentera vårt team som arbetar på Gotlands Förenade Besöksnäring. Först ut är Kati Ahtee, affärsutvecklare på GFB och projektledare för Sustainable Plejs.

Hon är finskan som för 19 år sedan landade på ön, utbildade sig till företagsekonom och som har en lång karriär inom öns besöksnäring. Det var genom utbildningen i Helsingfors och Österrike som Kati tidigt fick upp intresset för kommunikation, marknadsföring och frågor kopplat till besöksnäring.

– Jag inledde min karriär här på ön med Gotland Convention Bureau (som GFB är en del av i dag) och det var många fina och utvecklande år med Gotland, kunden och affärer i fokus, säger Kati Ahtee och fortsätter:

– Därefter landade jag på Swedavia som marknads- och försäljningschef på Visby Airport. Men jag har också hunnit med att jobba på Finlands ambassad, Försäkringskassan och Ikea i Finland.

Vad var det som gjorde att du ville ansluta till GFB och därmed utveckla den gotländska besöksnäringen?

– Genom att vi utvecklar besöksnäringen på ön gör vi samtidigt Gotland till en ännu mer attraktiv och levande plats att bo och leva på. Det är något som driver mig, att få vara med och bidra till platsen jag valt till mitt hem. Sen är jag extra intresserad av hållbarhetsfrågorna kopplat till besöksnäringen så rollen som projektledare för Sustainable Plejs är en perfect match.

Om du skulle ge tips till någon som vill engagera sig mer kring hållbarhet – vad skulle du säga då?

– Jag brinner lite extra för den sociala hållbarheten. Så jag skulle tipsa om att engagera sig i föreningslivet på ön, inom idrotten eller i något ämne som intresserar just dig. Det är ett enkelt sätt att bidra till ditt lokalsamhälle.

Kati säger att det alltid är roligt att få träffa de aktörer som är kopplade till besöksnäringen och att det är vad som driver henne framåt under arbetsdagarna på GFB.

– Jag blir väldigt inspirerad av alla duktiga företagare runt om på ön, så att få träffa våra medlemmar i olika sammanhang är det bästa. Sen vill jag lyfta det fantastiska gäng som finns i Donnerska huset.

Hon säger att det under 2024 sannolikt kommer hända många roliga grejer i hennes roll som projektledare på GFB. – Under året ser jag fram emot att följa de deltagarnas utvecklingsresa i Sustainable Plejs, och så är jag extra pepp på årets Besöksnäringsdag som jag tror kan bli kanon. Det ska också bli spännande att se och följa GGN när de förhoppningsvis intar en ny plats för evenemanget.

När du inte är på GFB. Vad tycker du om mest att göra då?

– Som ungefär halva Sveriges befolkning så hamnade även jag i padelträsket under pandemin. Och jag tycker att det fortfarande är riktigt kul att spela. Så en padelmatch med ett roligt gäng är svårslaget. Men jag njuter nog lika mycket av att heja på mina barn när de spelar eller tävlar i sina idrotter, rollen som idrottsförälder är jag extra stolt över.

Favoritplats på Gotland:

Det finns många fantastiska platser över hela ön som jag älskar. Men jag tar upp en plats som kanske inte nämns så ofta som ett smultronställe: Snäck-stranden har en speciell plats i mitt hjärta, speciellt på kvällstid en september månad. Det är dit jag och mina barn brukar ta oss på ett kvällsdopp, och det är en perfekt plats för pick nick.

Skriven av: Simon Frid Thomsson, Projektledare

Kategori: Nyheter