Gotlands Förenade Besöksnäring välkomnar tre nya medlemmar

2024-04-24

Gotlands Förenade Besöksnäring välkomnar tre nya medlemmar

Tre företag har under den senaste månaden blivit nya medlemmar i föreningen Gotlands Förenade Besöksnäring som samlar, utvecklar och företräder besöksnäringen på Gotland.

De nya medlemmarna är:

GFB:s verksamhetsledare Erik Öhrn när han träffade Simon Lindberg på plats i Burgsvik.

GFB:s verksamhetsledare Erik Öhrn när han träffade Simon Lindberg på plats i Burgsvik. Fotograf: Simon Frid Thomsson

Burgsviks Krog, som är något av Sudrets vardagsrum och en krog att besöka för såväl gotlänningar som besökare. Entreprenören och fastighetsutvecklaren Simon Lindberg har under flera år varit med och utvecklat orten och väljer nu att bli medlemmar i GFB.

Han är även med och utvecklar Hantverkshuset i Burgsvik.

Borgvik öppnar boendet i Kristihimmelfärdshelgen och har runt 100 bäddar.

Borgvik Gotland, med Daniel och Louise Eklund, som kommer driva pensionatet vidare. Nu öppnar de vid Kristihimmelfärdshelgen och till sommaren kommer de att öppna ett glasscafé på Borgvik.

Glassmagasinet öppnade 1988 och drivs nu av Andreas Younan med fru Joelle och hennes bror Charbel.

Glassmagasinet öppnade 1988 och drivs nu av Andreas Younan med fru Joelle och hennes bror Charbel. Fotograf: Simon Frid Thomsson

Glassmagasinet, med Andreas Younan, som öppnade den 19 april och är Europas största glassbar. Han kommer även öppna Glassmagasinet vid Stora torget tillsammans med restaurang Lulu.

– Jag tycker det är viktigt att vi tillsammans är med och utvecklar besöksnäringen på Gotland. För min del kändes det självklart att bli medlem i GFB och samverkan är något som jag tycker är väldigt bra. Det är med gemensamma krafter som vi kommer ta nästa steg inom den gotländska besöksnäringen, säger Andreas Younan.

Vill du bli medlem i Gotlands Förenade Besöksnäring? Kontakta vår verksamhetsledare Erik Öhrn på erik@gotlandsbesoksnaring.se.

Skriven av: Simon Frid Thomsson, Kommunikatör/Community Manager

Kategori: Nyheter