Vuxenutbildningen kör igång en ny kvällskurs med fokus på dryck! Kostnadsfritt!

2023-12-04

Vuxenutbildningen kör igång en ny kvällskurs med fokus på dryck! Kostnadsfritt!

Efterfrågan på kunnig personal inom dryck är väldigt stor på Gotland. Den här kursen, Drycker, vänder sig till dig som redan arbetar inom restaurangbranschen och vill lära dig mer om drycker, eller till dig som är intresserad av dryck i allmänhet. Kursen ger dig en bra grund att stå på för att arbeta med servering av drycker på ett professionellt sätt på restaurang eller café.

Det är viktigt att lära sig känna igen egenskaper för de olika dryckerna, och hur de smakar, så provningar är en viktig del i kursen.I utbildningen får du främst lära dig om de vanligaste druvsorterna och om vin från hela världen. Du får också lära dig en del om dryckeshistoria, öl och spritdrycker; om odlingsområden, framställnings­metoder och olika tillverkningsprocesser. Du får också lära dig något om varma drycker såsom kaffe, choklad och te; om deras ursprung, egenskaper, karaktär och användningsområden. Undervisning kring hygien, ergonomi, arbetsmiljö och säkerhet samt lagar och andra bestämmelser som gäller inom området ingår också.

Kursen är kostnadsfri, även alla drycker som provas, men du behöver köpa egna provningsglas och den kurslitteratur som ingår. Inga förkunskaper inom området krävs. Studiebesök hos olika dryckes­producenter ingår i utbildningen. En kväll i veckan, på måndagar, är det lektion då teori blandas med praktiska moment. När det inte är schemalagd undervisning förekommer hemuppgifter.

Studieperiod: 15 januari – 15 mars, måndagarklockan 17 – 21 ca
Studietakt: Utbildningen omfattar 100 p på gymnasienivå och går på deltid
Förkunskapskrav: Grundskola eller motsvarande
Sista ansökningsdatum: 7 januari 2024
Du ansöker på Vuxenutbildningen Gotland www.gotland.se/komvux

Skriven av: My Wrethagen, Kommunikatör

Kategori: Nyheter